Stem voor de Driemaster Liberaal van het Jaar!

Als reactie op de ondemocratische wijze waarop het JOVD Hoofdbestuur ‘Liberaal van het jaar 2016’ heeft gekozen komt Driemaster met een eigen verkiezing voor de titel ‘Liberaal van het jaar 2016’. En bij ons mag u stemmen!

Despotisme

De D in JOVD staat niet voor Despotisme maar voor Democratie. Dat de keuze voor benoeming ‘Liberaal van het jaar’ al sinds het begin door het Hoofdbestuur in achterkamertjes genomen wordt laat zien dat er weinig transparantie en inbreng van de leden is. Bewust kies ik hier om het woord despotisme te gebruiken. Dit aangezien bij deze ‘verkiezing’, één persoon (oud-Landelijk Voorzitter Matthijs van de Burgwal) samen met een kleine groep personen (het Hoofdbestuur) de absolute macht heeft in het verkiezen van ‘Liberaal van het jaar 2016’.  

Dat de JOVD een politieke leerschool is hoeft niet te betekenen dat wij het motto jong geleerd is oud gedaan, moeten omzetten tot ‘vriendjespolitiek, jong geleerd is oud gedaan’. Ook niet als je Matthijs van de Burgwal heet en je je eigen vriend en dorpsgenoot nomineert.

Rammelende argumentatie

Dat het huidige Hoofdbestuur dit voorstel overneemt zegt veel, zeker als de argumentatie hierbij rammelt aan alle kanten. Ze verzuimen te definiëren wat de term ‘populist’ is. Een verdere uiteenzetting over de argumentatie van het Hoofdbestuur kunt u van mijn voorganger en  voormalig Hoofdredacteur van Driemaster, Thijs W. Roest lezen.   

Wij willen ervoor zorgen dat leden van de JOVD in de toekomst meer inspraak krijgen, bijvoorbeeld door via mijnjovd.nl zelf iemand te nomineren. Vervolgens kunnen wij als leden een aantal weken de tijd krijgen om te stemmen over de genomineerde personen. Dit dwingt leden om met kwalitatieve kandidaten en argumentatie te komen. Het staat ook oud-Hoofdbestuurders vrij om kandidaten te nomineren. Een verkiezing draagt bij aan de legitimiteit en geeft de titel meer waarde. Maak een open verkiezing en zo hoeft Driemaster dit volgend jaar niet meer te doen!

Stem zelf

Om te laten zien hoe het dan wel moet heeft de Driemaster redactie voor u zes kandidaten geselecteerd die op de een of andere manier een bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid afgelopen jaar. Wie gaat er met de publieksprijs vandoor? Er kan gestemd worden tot 21 januari!

De genomineerden kandidaten voor Driemaster ‘Liberaal van het jaar publieksprijs zijn:

Joost Taverne

Joost Taverne heeft als enig VVD-Kamerlid tegen een derde financiële injectie gestemd en hield zich hiermee wel aan een verkiezingsbelofte van de VVD. Helaas komt hiermee ook de carrière van het rebelse VVD-Kamerlid tot een eind. Aangezien de VVD hem niet toelaat op de Kandidatenlijst. Er is geen betere manier om iemand die zo’n lef toont door tegen de fractiediscipline in te gaan te belonen met de titel ‘Liberaal van het jaar 2016’. Joost Taverne heeft hiermee aangetoond dat hij een echte volksvertegenwoordiger is, die onafhankelijk en kritisch zijn afwegingen maakt.

Malik Azmani

Malik Azmani heeft, met zijn plan om asielzoekers op te laten vangen in de eigen regio, laten zien met een constructief en doortastend plan te kunnen komen voor grootschalige problematiek. In tijden van een Europese migratiecrisis laat Azmani zien niet te buigen of andere partijen uit te schelden. Azmani probeert iets aan de problemen te doen waar mensen in Nederland boos over zijn.

Theo Hiddema

Theo Hiddema heeft het afgelopen jaar in verscheidene televisieoptredens een mooi pleidooi gehouden voor vrijheid van denken en spreken. Hiddema gaf aan dat er een gevaar in de democratische rechtsstaat ontstaat wanneer beperkingen op deze vrijheid worden ingevoerd. Vele mensen kunnen niet meer uiten wat zij denken of waarop zij stemmen. Het is verfrissend om te zien dat een retorische kracht als Hiddema dit jaar het algemeen denken weet op te schudden.

Peter Hartkamp

Peter strijdt sinds januari 2003 voor onderwijs vrij van staatsinmening. Hij is een basisschool begonnen voor zijn kinderen die niet konden aarden in het staatsonderwijs gebaseerd op het Pruisisch model van de Nederlandse overheid. De door Peter met zijn vrouw opgerichte school is gebaseerd op het Sudbury School model die een pedagogisch methode gebruikt die kinderen vrij laat in haar ontwikkeling. Door geen dwang te gebruiken worden de rechten van het kind in het onderwijs gerespecteerd. De school moest van de overheid sluiten omdat die niet volgens ‘haar regels’ onderwijs gaf. De wet Privaat Onderwijs schiet hierin tekort om ouders echt te laten kiezen voor vrij onderwijs. De school heet nu Democratische school en telt achttien soortgelijke scholen in Nederland. Peter heeft aangetoond met een jarenlange juridische strijd tegen de Nederlandse Staat de vrijheid van het kind te verdedigen. Hij schreef een boek hierover, Het gedwongen onderwijs voorbij die in 2016 uitkwam.   

Pieter Omtzigt

CDA-kamerlid Pieter Omtzigt verzet zich fel tegen het dramatische beleid van de ECB dat staatsobligaties opkoopt en niet aan haar eigen mandaat houdt. De ECB die in werkelijkheid denkt de economie te plannen, heeft hierbij zelfse de machtige centrale bank van de voormalige Sovjet-Unie ingehaald qua staatsschuld. Pieter Omtzigt waarschuwt voor de gevaren van deze hoge schulden die in 2016 opgelopen zijn tot 2300 miljard euro. Hiermee is Pieter Omtzigt met recht de Nederlandse Ron Paul te noemen. Daarnaast kwam Pieter Omtzigt op voor de ZZP’ers die door allerlei regelgeving vanuit het kabinet het moeilijker gemaakt wordt om opdrachten binnen te krijgen.

Ebru Umar

Op 23 april 2016 werd Ebru Umar door de Turkse politie in haar vakantiehuis in Kusadasi gearresteerd naar aanleiding van haar tweets over de Turkse president Erdogan. Op 24 april werd ze voorgeleid. De dag erna werd ze vrijgelaten, maar ze mocht Turkije niet verlaten. Hoewel er vele bedreigingen aan haar adres binnenkwamen liet Umar zich niet kennen. Ze bleef schrijven voor Metro, en weerde zichzelf in de media tegen mensen die haar als een verrader van Erdogan zien.  

Liberaal van het Jaar-verkiezing

  • Malik Azmani (39%, 139 Stemmen)
  • Theo Hiddema (21%, 74 Stemmen)
  • Joost Taverne (12%, 41 Stemmen)
  • Ebru Umar (11%, 38 Stemmen)
  • Pieter Omtzigt (10%, 34 Stemmen)
  • Peter Hartkamp (8%, 29 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 355

Laden ... Laden ...

Dit bericht delen....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

image sources

  • Driemaster liberaal van het jaar header: Thijs W. Roest - CC BY 2.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.