Stem voor de JOVD awards 2017 genomineerden

JOVD’er van het Jaar 2017

Reender Reenders

Reender Reenders staat ook wel bekend als ‘’het rode gevaar’’, ‘’the King in the North’’ of gewoon als die irritante ginger die altijd in de sprekersrij staat op de landelijke ALV’s. Hoe je hem ook ziet, je kan zijn aanwezigheid tijdens vergaderingen niet missen. Altijd volmondig, en met resultaat: of het nou over de begroting, statuten of de drankjes voor sprekers op het congres gaat, Reender weet altijd de vergadering een half uur langer te laten duren. En dat is niet (alleen) voor zijn ego. Het is een gevolg van de aandoening waar Reenders al last van heeft sinds hij lid is van de JOVD: een groot hart voor de vereniging.

Splinter Chabot

Splinter is als voorzitter van de JOVD Amsterdam e.o. veel in de media geweest. Daarnaast was Splinter een verbindende factor in de Amsterdamse afdeling en de landelijke vergaderingen. Niet alleen heeft Splinter voor de afdeling en de JOVD bijgedragen in de vorm van de projectgroep van de JOVD University 2.0, ook heeft hij De Politieke Leerschool opgericht in samenwerking met de afdelingen Kennemerland en Top van Holland. Niet voor niets ruilt Splinter de grootste afdeling (hopelijk) in voor een welverdiende plek in het Hoofdbestuur.

 

 

Jos Loock

Jos Loock, ook wel bekend als de John Locke van de lage landen, heeft zich ontpopt als de voorzitter die afdeling Utrecht e.o. nodig had. Na wat onstuimige jaren waar de wisseling van voorzitter sneller ging dan het verschonen van je beddengoed is er met Jos weer stabiliteit gekomen in ‘t Sticht. Jos heeft zich ontpopt als een voorzitter met een open houding, leergierig dat een bijtertje is, niet alleen bij zijn eigen afdeling maar ook landelijk. Hij heeft de JOVD Utrecht groter gemaakt en veelvuldig de landelijke media bereikt. Van het AD over het blowverbod en haar nadelige gevolgen waarin hij lijnrecht in ging tegen oud-JOVD’er VVD-burgemeester Jan van Zanen, tot aan het PJO-debat bij Radio 1. Jos heeft met zijn houding als voorzitter een voorbeeld laten zien voor voorzitters voor het gehele land.

Lex Cornelissen

Lex Cornelissen werd verkozen op een enerverende avond waarbij twee kandidaatbesturen streefden naar de gunst van de Rijnmondiaanse kiezer. Afgelopen jaar heeft Lex zich ingezet om ondanks de tweedeling eenheid binnen de afdeling te smeden. ‘Leks’, zoals hij in de volksmond in Rijnmond genoemd wordt, zorgt als een heuse gastheer voor zijn leden, waarbij zowel oude als nieuwe leden zich thuis kunnen voelen in Rijnmond. Daarnaast heeft Lex als Politiek Commissaris landelijk met zijn immigratieplan veel lof geoogst: niet alleen door de inhoud maar ook door de wijze waarop hij met open armen de feedback van de leden omarmde.

 

Wie moet er JOVD'er van het jaar 2017 worden?

 • Reender Reenders (38%, 423 Stemmen)
 • Lex Cornelissen (31%, 351 Stemmen)
 • Splinter Chabot (25%, 281 Stemmen)
 • Jos Loock (6%, 68 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1.123

Laden ... Laden ...

 

JOVD Afdeling van het Jaar 2017

JOVD Zwolle e.o.

Daar waar Zwolle geen universiteit heeft als stad, en daardoor beter bekend staat als een scholierenafdeling, heeft Zwolle zich ontwikkeld tot een serieuze afdeling met wekelijkse activiteiten. Zwolle is gegroeid van een mini-afdeling naar een afdeling met zo’n 127 mensen. Zo kon het gebeuren dat de afdeling nu de strijd aangebonden heeft met Rijnmond en Amsterdam om de grootste delegatie af te vaardigen op het najaarscongres 2017. Dit kan niets anders betekenen dan dat Zwolle een afdeling is waar een fijne sfeer heerst. Als je een zwak voor een kleine afdeling hebt die zich naar boven bokst, dan is Zwolle jouw kandidaat. Zwolle ging dit jaar in samenwerking met JOVD Twente naar Bulgarije voor haar afdelingsreis.

JOVD Friesland

Hoog in het noorden zit een afdeling die het afgelopen jaar de meeste nieuwe leden heeft ingeschreven na de grote afdelingen Amsterdam en Utrecht. Friesland is booming, en dat is te zien. Naast dat de afdeling een grote stijging in haar ledenaantal heeft gekregen, zijn de activiteiten goed bezocht en is de vrouwenemanipatie tot in het bestuur doorgedrongen: van de vijf bestuursleden zijn er vier vrouwelijk. Geen JOVD-afdeling heeft zo’n hoge vrouwelijke vertegenwoordiging, een trend die hopelijk navolging krijgt in de rest van het land. Fryslân gaat steady, en hopelijk kan deze aanmoediging de afdeling niet alleen aansporen het nog beter te doen aankomend jaar, maar het ook verzilveren met de titel van JOVD-afdeling van het jaar 2017!

JOVD Amsterdam e.o. 

Als grootste afdeling van de JOVD heeft Amsterdam continu in de schijnwerpers gestaan. Laura van den Nieuwenhuizen heeft als bestuurslid politiek en voorlichting de afdeling in de landelijke media weten te krijgen, van Parool, AD, Telegraaf en Elsevier tot in de internationale pers waaronder VICE and The Guardian. Daarnaast is er De Politieke Leerschool (DPL) opgezet, waarbij er regionaal gewerkt wordt met de Noord-Hollandse afdelingen om nieuw politiek talent op te leiden. Daar laat Amsterdam zien de missie van de JOVD serieus te nemen en de daad bij het woord te voegen. Daarnaast organiseerde de afdeling haar afdelingsreis naar Servië.

JOVD Rijnmond

JOVD Rijnmond vertegenwoordigt sinds jaar en dag de rechterflank van de JOVD. Deze eigenzinnige afdeling wordt ook wel eens vergeleken met de Galliërs van Asterix en Obelix: Rijnmond is een bastion, en misschien wel de meest klassiek-liberale afdeling. Leden komen niet alleen uit de omgeving van Rotterdam, maar uit het hele land. Iedereen die zich verbonden voelt met het politiek-incorrecte klimaat binnen de afdeling is welkom. De ‘’niet lullen maar poetsen’’-mentaliteit die Rotterdam karakteriseert is één van de wapenfeiten van de afdeling. Rijnmond probeert ondanks haar ideologische principes een zeer constructieve houding te leveren aan de JOVD landelijk. Daarnaast ging de afdelingsreis naar Georgië en Armenië, waarmee Rijnmond als enige afdeling op reis ging buiten Europa.

Wie is er afdeling van het jaar 2017?

 • JOVD Zwolle e.o. (43%, 576 Stemmen)
 • JOVD Friesland (41%, 548 Stemmen)
 • JOVD Rijnmond (9%, 122 Stemmen)
 • JOVD Amsterdam e.o. (7%, 94 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1.340

Laden ... Laden ...

JOVD event van het Jaar 2017

The roast van Rutger de Ridder – Hart van Brabant

JOVD Hart van Brabant organiseerde waar iedereen op hoopte: een echte Rutger de Ridder-roast! Het enthousiasme was zo groot dat er een speciale zaal voor moest worden gehuurd. Voor de eerste vijftig bezoekers werd er een glaasje Schrobbelér aangeboden om in de stemming te komen. Voor de gelegenheid liet Rutger zich helemaal belachelijk maken. Sportief, een landelijk voorzitter met zelfspot.

Tim Hofman over drugsbeleid – JOVD Utrecht e.o.

Foto: Sem van der Wal

Op 16 januari bezocht BN’er Tim Hofman de JOVD Utrecht e.o. om te praten over het drugsbeleid in Nederland. De activiteit was druk bezocht, en de afdeling wist door slimme marketing tientallen nieuwe leden in te schrijven. Deze activiteit heeft de JOVD Utrecht naast veel nieuwe leden, veel exposure opgeleverd.

 

Amsterdam marcheert #handinhand – JOVD Amsterdam e.o.

De JOVD Amsterdam heeft n.a.v. de aanval met een betonschaar op twee mannen die hand in hand liepen een tocht georganiseerd. Op deze mars waarbij het statement gemaakt werd door hand in hand te lopen kwamen zo’n 2000 mensen op af. Hiermee liet de Amsterdamse afdeling niet alleen een statement zien, het genereerde ook veel media-aandacht tot de landelijke en internationale media aan toe.   

Ritueel verbranden van de voorzittershamer – Malleo et malleo obstructionum

Op vrijdag 17 november is het zover, dan verbranden wij de oude voorzittershamer onder het genot van een koud drankje. Ben jij er ook bij? De organisatie van dit evenement wilt het bestuur Kamminga I bedanken voor de donatie van de voorzittershamer van JOVD Rijk van Nijmegen c.a..’

Met de bovenstaande tekst zijn de (anonieme) organisatoren van deze rituele verbranding origineel geweest om de lachspieren te kietelen. Wij zijn ook vooral benieuwd indien ze tot JOVD activiteit van het jaar verkozen worden wie zo stoer is om de beker in ontvangst te nemen. Uiteraard is dit ook een mooie les voor iedere voorzitter om zijn hamertje goed te beschermen.  

Wat is het JOVD event van 2017?

 • The roast van Rutger de Ridder - Hart van Brabant (38%, 185 Stemmen)
 • Amsterdam marcheert #handinhand - JOVD Amsterdam e.o. (24%, 118 Stemmen)
 • Ritueel verbranden van de voorzittershamer - Malleo et malleo obstructionum (22%, 107 Stemmen)
 • Tim Hofman over drugsbeleid - JOVD Utrecht e.o. (15%, 74 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 484

Laden ... Laden ...

 

 

Dit bericht delen....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.